maanantai 2. toukokuuta 2011

Punkit pois

Aatulassa ollaan valmiita kokeilemaan melkein mitä vain punkkien karkottamiseksi. Jo nyt punkkeja on ollut niin monta, että myrkkyjen käyttö on ajankohtaista. Myrkkyjen käyttö on kuitenkin se viimeinen vaihtoehto... ensin on kokeiltava luonnonmukaisia keinoja. Tässä punkkien karkotukseen tarkoitetun liuoksen ohje:

tuoreita valkosipulin lohkoja murskattuna
1/2 Molkosania
1/2 kylmäpuristettua rypsiöljyä
                                                                   Satu Teräväinen 

Ohjeen 1/2 Molkosania ja 1/2 öljyä on hieman hämmentävä. Aatulassa ongelma ratkaistiin siten, että päätettiin vain jokin nesteen määrä, josta sitten puolet oli Molkosani ja puolet öljyä. Aatula käyttää liuosta vain ulkoisesti, joten teimme liuoksesta tujua tavaraa.  Nesteen määrä riippuu myös varmasti valkosipulin määrästä. Aatulassa valkosipulia laitettiin 3 kynttä. Emme myöskään käyttäneet kylmäpuristettua rypsiöljyä vaan ihan tavallista rypsiöljyä. ;) Liuosta on siis tarkoitus valella koiran kainaloihin, niskaan ja hännäntyveen. Liuos säilyy jääkaapissa noin 3 viikkoa.

Aatulasta palataan asiaan, toimiiko liuos. Lievää epäilyä ehkä ilmassa...

6 kommenttia:

 1. Mä en ole koskaan Sofille laittanut mitään punkinesto ainetta, mutta äiti antoi meidän Lunalle joskus. Se toimi kyllä hyvin. Radiossa vain juuri sanottiin, että kun koiralla on punkinestoainetta tai jokin juttu joka estää punkkeja kiinnittymistä, niin koira kuitenkin kantaa turkissaan niitä punkkeja. Ja silloin voi käydä näin kun meilläkin kävi, että kun koirat meillä nukkuu usein sängyssä, niin samalla ne kuljettavat niitä punkkeja sinne, ja silloin juuri kun Lunalla oli sitä punkkiainetta, niin yksi punkki kiinnittyikin sitten äidin ihoon nukkuessa. Meillä ei kyllä kovin suurta punkkiongelmaa Sofin kanssa muutenkaan ole, ehkä yksi tai enintään kaksi punkkia vuodessa on löydetty, mutta itse en ole juuri tämän mainitsemani jutun takia ajatellut Sofille mitään punkinestoainetta laittaa. Mutta meillä nukkuukin sängyssä ja on sohvalla sun muuta, en tiedä miten teillä :)

  VastaaPoista
 2. Aatulla oli viime kesänä monta kymmentä punkkia. Myrkkyjä kokeiltiin mutta eihän ne mieluisia ole. Aatu on meillä myös sängyssä ja sohvalla. Viime kesänä kävi kuten teillä, että Aatu oli kuljettanut punkin sänkyyn ja se sitten kiinnittyi mieheni selkään. Hyi! Aatu on osoittautunut todelliseksi punkkimagneetiksi. Jotain on siis keksittävä punkkien estämiseksi... jos vaikka edes puoleen vähenisivät, niin olisin tyytyväinen.
  :)

  VastaaPoista
 3. Oho, siellä seudulla on varmaan sitten kovasti punkkeja... Varmasti tosi harmillinen ongelma, toivottavasti saatte siihen sitten helpotusta! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Joo, Aatula sijaitsee todellisella punkkialueella. Toisaalta kaikki naapuritkin aina ihmettelee, miten Aatussa voi olla niin paljon punkkeja. Naapureiden koirilla ei ole yhtä paljon punkkeja. Voi olla, että me vaan tarkistetaan tuo koira joka päivä ja muut eivät. Joka tapauksessa täällä ei selviä ilman aineita, valitettavasti! :/

  VastaaPoista
 5. Kiva kuulla kans oliko tuosta punkkireseptistä hyötyä, kun kasvattajakin pelotteli noitten valmiiden myrkkyjen käytöstä. Onneks tosta walkosesta turkista ja vaaleesta ihosta on kuitenkin helppo löytää noi pirulliset punkit.

  VastaaPoista