keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Uudehko ruokavalio ;)

Aatulan isännän ruokavalio muuttui jälleen. Kahden eri eläinlääkärin suosituksesta kokeilemme nyt ruokintaa, joka mukailee aiempaa ruokavaliota siten, että lihat ja kasvikset pysyvät samoina mutta lihat kypsennetään kevyesti keittämällä. Tämän pitäisi muuttaa lihan valkuaisaineet koiralle helpommin käsiteltävään muotoon. Uudehkon ruokavalion on tarkoitus mukailla tarkemmin sitä seikkaa, että koira on sekasyöjä, ei lihansyöjä.
 
Eläinlääkäriemme mukaan koira ei pysty hyödyntämään valkuaisaineita tarpeeksi hyvin raa'asta lihasta, ja raaka liha saattaa jopa kuormittaa elimistöä liikaa. Toinen vaihtoehto olisi ollut mädättää lihat. Tähän ei Aatulassa kuitenkaan ryhdytä... ;) Toisaalta toinen eläinlääkäreistämme muotoili sanansa siten, että koira ei saa olla yksinomaan raakaruokinnalla eli annamme Aatulle edelleen luut raakana (tämä on ehdottoman tärkeää, jotta luusta ei irtoa säröjä) ja muut lihat kevyesti keitettyinä. Kasvikset Aatu tulee saamaan edelleen pääsääntöisesti raakana. Myös mahalaukun ja kananmunan tulemme jatkossakin todennäköiseti antamaan raakana. Ruokavalio tulee edelleen sisältämään merilevää, öljyä, TeräsRekkua ja marjarouheita.

Saas nähdä, onko tästä mitään apua!?! :o

4 kommenttia:

 1. meilläkin on keitettu lihoja koirille, on ainakin hyvin toiminut meillä!

  VastaaPoista
 2. Hyvä tietää! Jospa se taas tästä helpottaa, kun saa rutiinin toimimaan. :D

  VastaaPoista
 3. Meilläkin keitetään Pupen, Pipsan ja Janen syömä jauheliha, maha kestää sen paljon paremmin kuin raakana, Pipsa menee ainakin kuralle raa'asta lihasta. t. Aila

  VastaaPoista
 4. Aatun maha kestää hyvin raa'ankin lihan mutta ell suosittelemana keitetään nyt suurin osa lihoista. Jos jotain muutosta olen huomannut, niin kypsennetty liha maistuu, jos edes mahdollista, herralle paremmin kuin raaka. Kai se on se tuoksu, joka raa'asta lihasta puuttuu. :)

  VastaaPoista