keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Kakkajuttu

Aatulassa ei voida lakata ihmettelemästä niitä koiranomistajia, jotka eivät korjaa karvaisten ystäviensä jätöksiä paikoista, joista niin olisi tehtävä. Näin lopputalvesta katujen ja polkujen reunukset alkavatkin olla jo aikasmoisessa kakkapeitteessä. Hirvittää ihan ajatella sitä lemua ja kakkakuran määrää, joka meitä kaikkia nyt lumien sulamisen myötä taas odottaa. Yöks! :(

Oman karvakorvan jätösten kerääminen on hyvin pieni vaiva, jolla kuitenkin voi edesauttaa kaikkien viihtyvyyttä. Koirankakoistahan me kaikki, koiraihmiset ja muut, lopulta valitamme pahimmillaan koiria syyttäen. :( Aatulan alueella ei ole kaupungin järjestämiä kakkapussiautomaatteja tai -roskiksia. Ainoat roskikset, joihin pussin voi lenkin aikana jättää, löytyvät bussipysäkeiltä. Toisaalla, saman kaupungin alueella, automaatteja ja roskiksia kyllä löytyy. Voi olla, että nämä automaatit ja roskikset eivät asiaa Aatulankaan alueella juurikaan edes parantaisi. Ja onhan se lopulta jokaisen koiranomistajan omalla vastuulla, velvollisuutena jopa, kerätä koiransa kakat ja kiikuttaa pussit roskiin tarjoaa kaupunki apuaan tai ei. 


Aatula on pyrkinyt auttamaan kanssaihmisiä laittamalla koirankakkaroskis-tarran roskanpönttöönsä. Tarra on koristanut Aatulan roskapöntöä kohta vuoden ajan. Ainoastaan kerran (ei sillä että roskapöntön sisältöä Aatulassa mitenkään vahdattaisiin ;)) roskiksessamme on ollut jonkun muun pussi kuin Aatulan oma. On se vaan kumma, kadullammekin kun on toistakymmentä koiraa ja katumme reunuksilla näin ollen...! 

Aatula kiittää, kuittaa ja jää miettimään, olisikohan tästä keksinnöstä mihinkään!?! :) 

Kuva täältä.

3 kommenttia:

 1. Itsekin keräilen koirankakat, mutta ei sillä paljon vaikutusta maisemaan ole, kun kymmenen muuta läjää on siinä vieressä :/

  Heh, katsoin tuon linkin, tuskinpa kuitenkaan itse alan käyttämään, ei taida maksaa vaivaa kanniskella tuota keppiä mukana, mielummin sitten kumarrun sen verran, että saan jätökset kerättyä :)

  VastaaPoista
 2. Joo, kyllä sitä itsekin joskus miettii Aatun jätöksiä keräillessä, että paljonkohan se auttaa, kun vieressä tosiaan on se kymmenen muuta läjää. Onhan se kuitenkin rikkana rokassa yhdenkin läjän kerääminen! :)

  :) Puhut asiaa tuosta linkistä. Se vaan sattui sopivasti silmään, että oli pakko lisäillä tähän postaukseen. Tosin olen muutamia kertoja nähnyt ihmisten kanniskelevan lapioita yms., joilla kerätä koirankakkoja. Kai se voisi esim. vanhuksia tai selkävaivaisia auttaa. Itse kuitenkin suosin myös ihan perinteistä tapaa kyykkiä läjien perässä. ;)

  VastaaPoista
 3. Vinkki niille joilla ei ole roskista lähellä! Jos itse kierrän sellaisen lenkin, jossa ei ole roskista niin vien jätökset kotiin ja vedän vessanpöntöstä alas.

  Jos käyttää muovipussia niin sen voi huuhtaista ja käyttää uudelleen, mikä on myös ekologista.

  Ainakin pikkukoiran kohdalla kun kakat on pieniä niin tämä on helppo toteuttaa.

  VastaaPoista