tiistai 1. maaliskuuta 2011

Jotain pilkullista ja ruudullistakin

Aatulassa innostuttiin näin lopputalvesta mantteleiden ompelusta. Tai oikeastaan äiskä innostui, miesväki tyytyi vain pyörittelemään päitään. :) Vaikka kovin pakkastalvi taitaakin olla jo takana, ompeli äiskä Aatulle vielä kaksi uutta mantteliaPallokuosinen mantteli on ommeltu paksusta, huopamaisesta villakankaasta. Äiskä ihastui tähän villakankaaseen siinä määrin, että kangasvalintaan vaikutti puhtaasti enemmän ulkonäkö kuin käytännöllisyys. ;) Pallokuvioisen manttelin vuori ja kaulus ovat puolestaan yksiväristä, tummanharmaata villakangasta. Manttelin vatsakappaleen kiinnitys toimii pallokankaasta ommellulla suikaleella ja tarranauhalla. Heijastimiksi äiskä ompeli pienet pallorivit takahelman molemmin puolin sekä vatsakappaleen sivuille. Takahelma vaati vielä kuminauhat pysyäkseen paikoillaan. 
 


Ruudullisen manttelin kangas on (jotakin) sekoitetta. Kangas löytyi Eurokankaan palakorista ja oli väreiltään niin aatumainen, että kotiinhan se oli vietävä. ;) Mantteli on ommeltu kaksinkertaisesta kankaasta.  Kaulus on neulosta. Neuloksen lankana äiskä käytti baby blue -sävyistä mohairlankaa. Kauluksesta tulikin ihanan pörröinen ja pehmeä. Vatsakappaleen kiinnitys on samanlainen kuin pallokuosisessa manttelissakin. Heijastimiksi mantteliin äiskä ompeli  A:t (niinkuin Aatu) vatsakappaleen molemmin puolin.  Myös vatsakappaleen kiinnitysnauhassa on heijastin.

Näidenkin mantteleiden kaavoissa äiskä otti mallia PerusPompasta. Pomppamaista takahelman muotoa äiskä ei villakankaisiin onnistunut saamaan. Nyt kuitenkin kaavat, kankaat ja toivottavasti myös manttelitkin kaappiin piiloon keväät tieltä seuraavaa talvea odottamaan! :D

2 kommenttia:

  1. vautsi :) hienoja olet taas saanut aikaan! Voi kun itsestäkin irtoaisi viitsimistä :P

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :)

    Kyllä Aatulassa saa nyt ompelukset jäädä ensi talvea odottamaan. Tai ehkä jotain kevät- tai kesäjuttuja voisi mietiskellä... huiveja ja sellaisia. :)

    VastaaPoista