keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Viikon herkku

Aatu on nyt taas reilun viikon ajan syönyt pelkästään hirven ja poron lihaa. Aatulan isännän viikon herkkuna tällä kertaa siis poron sydäntä. Poron sydän tarjoiltiin kasvissoseen kera. :)


Aatun ruokavalio on tällä hetkellä kovin yksipuolinen, vaikka Aatu saakin sekä hirven että poron kohdalla mahdollisimman monipuolisesti koko eläintä. Koko eläimellä tarkoitan, että ruokavaliossa on lihaa (peruslihan lisäksi sydäntä ja kieltä), sisäelimiä (maksaa, munuaista ja keuhkoa) ja jonkin verran kylkiluita. Lisäksi Aatu saa tietenkin isompia luita ajanvietteeksi. Hirven ja poron lihan kanssa Aatu saa kasvissosetta, joka koostuu edelleen vain salaateista, kurkusta, kesäkurpitsasta ja valkosipulista. Aatu saa myös marjarouheita ja kuivattua nokkosta. Virtsakiviepäilyn myötä hiilihydraattien määrä ruokavaliossa on pyritty lisäämään vielä keitetyllä ja soseutetulla perunalla. Ravintolisinä Aatu saa kylmäpuristettua vehnänalkioöljyä ja TeräsRekkua.

8 kommenttia:

 1. Omnomnom, näyttääpä taas niin herkulliselta :D Mistä te ostatte tota hirveä? Katsoin, että vauhti-raksulta saa vain kymmenen kilon erissä, se on ehkä hieman liikaa meille.. :) ja poronsydämiä! mistä niitä saa?

  VastaaPoista
 2. Hyvin maistui isännälle! :D

  Olemme siitä onnellisessa asemassa, että sekä äiskän että iskän suvussa on metsästäjiä, joilta olemme saaneet kaikki hirvenlihat ja sisäelimet. Nyt pakastin alkaa meilläkin hupenemaan sisäelinten kohdalla. Olen ajatellut ihan rohkeasti soitella paikallisille metsästäjille, josko heillä olisi myydä (toimii kuulemma joskus). Saas nähdä, miten käy. Se on totta, että monesti eläinkaupoissa myydään pienille koirille aivan liian isoissa erissä lihaa.

  Poron sisäelimiä olemme ostaneet ihan ihmistenkaupoista. Hinnat vaihtelevat aika paljon. Poron kieli muistaakseni 8€/kg, maksa 11€/kg ja sydän 11€/kg. Näin siis Prismassa. Jos tilaa näitä, kannaattaa sanoa, että haluaa tuotteet pakastettuina (ne tulevat kauppoihin pakastettuina). Meille kävi niin, että olivat sulattaneet tuotteet meille valmiiksi... ei hyvä, vaikka hyvää palvelua olikin! :)

  VastaaPoista
 3. Okei, hyvä tietää! Ajattelinkin, että teillä on jotain sisäpiiritoimittajia noiden sisäelinten kohdalla :) Katselin, että Tampereelta sais hirveä vähän pienemmissäkin erissä.. Täytyypä alkaa kyselemään.

  Alkaakohan tämä lihojen hankkiminen mennä jo ihan pimeeks :D Kun näkis omankin ruuan suhteen yhtä paljon vaivaa..

  VastaaPoista
 4. Tarkoitatko Barffinettiä? Olen itse asiassa ajatellut kysyä, josko he saisivat peuran tai hirven sisäelimiä? Vaikuttaa sillä tavalla hyvältä paikalta. :)

  Joskus olen itsekin miettinyt, että olenko hullu vai hulluna koiraani. Noh, ainakin jälkimmäistä (ensimmäisen arvioinnin jätän muille). ;) Monesti mieheni ja minun keskustelut kotona ovat suurin piirtein: "Mistäköhän Aatulle saisi jänistä tai lampaan mahalaukku?" ja "Aatun kakka näytti oikein hyvälle, just sellanen barffikakka." Että näin! :D

  VastaaPoista
 5. Juu, Barffinettiä juurikin tarkoitin. Meiltä ei olis järin pitkä matka niitä hakemaankaan ja kyllähän sitä pienen matkan ajaa lihojen ja sisäelinten vuoksi :D Ajattelin myös lähestyä sähköpostilla ennenkuin hilppasen paikan päälle.

  Haha, jonkun mielestä tää on varmasti täyttä hulluutta :D Mutta jotain siitä saa itselleenkin kun näkee vaivaa asioiden eteen ja näkee hyviä tuloksia.. Vaikka kaikki muut sanoisikin hulluksi :D Harmi, että mä en pääse jakamaan noita keskusteluja kenenkään kanssa. Ja ehkä ei ihan heti kannatakaan päästää suustaan ulos.. ;)

  VastaaPoista
 6. Olen ollut itse ainakin hieman hämmästynyt, kuinka moni kysyy, että eikös meidän tapa ruokkia Aatua ole kovin työläs. Itse en osaa ajatella koiran ruokintaa tuolta kantilta. Mielummin paloittelen lihoja ja soseutan kasviksia vaikka läpi yön kun annan Aatulle huonoa tai Aatulle sopimatonta ruokaa. Toki barffaus on työläämpää kuin nappuloiden antaminen mutta tulokset ja vaikutukset niin hyviä, ettei työmäärä paina vaakakupissa mitään. Ei siinä muutama sata kilometriä sisäelimien takia ajamista myöskään paljon paina. :DD

  Täällä blogimaailmassahan ajatuksia voi vaihtaa! Aatulassakin mies kiittää, kun ei aina tarvitse olla eukon kanssa Aatun ruokinnasta jauhamassa, vaan eukko voi vaihtaa ajatuksiaan muidenkin kanssa. ;P

  VastaaPoista
 7. :D Totta, siks mä varmaan tuunkin aina huutelemaan sun kommentteihin. Kauheen moni ei barfista ainakaan pikkukoirien kohdalla kirjoita, onneksi sä kirjoitat :)

  Moni ihmettelee mullekin barfia ja kuvittelee sen olevan ylivoimaisen vaikeaa ja hankalaa. Täytyy myöntää, että mäkin kuvittelin niin aluksi ja pakasteiden pilkkominen tuntui hullujen hommalta. Nyt kolmen kuukauden jälkeen oon aina vaan enemmän innnoissani ja pohdin mitä kivoja lihoja seuraavaksi laittaisin tilaukseen :D Ja pojat pyörii onnellisena ympyrää kun tarjoilen herkkuruokia. Siitä tulee hyvä mieli :)

  VastaaPoista
 8. Kiva, että käyt huutelemassa!:)

  Barffaus tosiaan taitaa viedä mukanaan. Hih! Tuossa sinun kommentissa kiteytyy kyllä ihan täydellisesti se, miksi barffaus maksaa vaivan! Onnellinen koira = onnellinen omistaja, ei siinä muuta tarvita! :)

  VastaaPoista