keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Uimassa

Maanantaipäivä kului Aatulassa polskuttelun merkeissä, kun Aatulan isäntä pääsi Hyvinkäällä toimivaan Onnenkoiran koirakylpylään. Mukana uintireissulla olivat myös Aatun koirakaverit westie Elviira, cottonmix Hilma ja tiibetinterrieri Tellervo omistajineen.  Myös piskuinen skotlanninterrieri Saga oli reissussa mukana. :)

Aatu ei ole kovin innokas uimari, kahlaaja enemmänkin. Onnenkoiran koirakylpylässä oli mahdollisuus saada koiralle uittaja uimavuoron ajaksi. Aatulle uittaja oli tarpeellinen; ilman uittajaa isäntä ei varmaankaan olisi juurikaan uinut. Uittaja uitti koiria pareittain koko vuoron ajan. Näin kylpyläreissu kävi ihan oikeasti urheilusta eikä jäänyt vain lirkkimiseksi. Koirakylpylään on ehdottomasti päästävä vielä ennen kesää uudestaan!

Uittajan hellässä huomassa
Uitettu koira :)

Koirille laitettiin uinnin ajaksi pelastusliivit. Uiminen aloitettiin pienillä altaanmittaisilla uinneilla. Vähitellen uintimatkaa pidennettiin kattamaan koko altaan ympärysmitta. Koirat harjoittelivat myös uintisuunnan vaihtamista vedessä. Aatu vaikutti koko uinnin ajan hieman hätäiseltä. Uittaja mainitsikin huvittuneena, että kyllähän se uinti varmasti ottaa voimille, kun ei poika uidessaan muista hengittää. Vuoron loppussa Aatu kuitenkin rauhoittui hieman ja muisti hengittääkin. ;) Tässä vielä isännän uintinäyte videon muodossa (äiskä taustalla ihan kympillä mukana - älkää välittäkö kälätyksestä):



Uinnin ja kuivattelun jälkeen koirakoplamme ihmisineen meni vielä suolahuoneeseen istuskelemaan.  Suolahuoneen on tarkoitus auttaa mm. iho- ja hengitystieongelmiin. Hoito kesti puolisen tuntia. Tuskin yhdestä suolahuonekerrasta voi ihmeitä odottaa, mutta kokemuksena suolahuone oli mielenkiintoinen. Voisihan sitäkin uudelleenkin kokeilla. :)

Suolahuoneessa

Äiskä oli oikein tyytyväinen, kun näki, että Aatu todella teki lihaksillaan töitä uinnin aikana. Vaikka uintiaikaa oli vain puoli tuntia, oli ainakin Aatulan isäntä uimisesta, ja koko muustakin reissusta, aivan puhki. Kotimatkalla Aatu-herra jopa suvaitsi nukkua äiskän sylissä. Tämä teki äiskän hurjan onnelliseksi! <3

Aatulan väki kiittää Elviiraa, Hilmaa, Tellervoa ja Sagaa omistajineen ihanasta uintireissusta! Täällä ollaan valmiita samanlaiseen reissuun milloin vain. <3 Erityiskiitos Tessalle kuvista ja videomateriaalista (äiskä kun otti ja unohti oman kameransa kotiin)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti