sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Viikon ruokalista

Aatulan isäntä on tällä viikolla syönyt:

MAANANTAI
aamu: 30 g hirven munuaista ja 50 g hirven lihaa, 20 g kasvissosetta ja 20 g keitettyä ja soseutettua perunaa, 2 rkl tyrnimarjarouhetta ja 1 tl kylmäpuristettua vehnänalkioöljyä
ilta: 60 g hirven munuaista ja yksi keltuainen, 20 g kasvissosetta ja 20 g keitettyä ja soseutettua perunaa

TIISTAI
aamu: 70 g poron lihaluuta, 30 g kasvissosetta ja 20 g keitettyä ja soseutettua perunaa, 1 tl  kylmäpuristettua vehnänalkioöljyä ja TeräsRekkua
ilta: 70 g poron lihaluuta, 30 g kasvissosetta ja 20 g keitettyä ja soseutettua perunaa, TeräsRekkua

KESKIVIIKKO
aamu: 30 g hirven lihaa ja 40 g poron sydäntä, 20 g kasvissosetta ja 20 g keitettyä ja soseutettua perunaa, 2 rkl tyrnimarjarouhetta ja 1 tl kylmäpuristettua vehnänalkioöljyä
ilta: 30 g hirven lihaa ja 40 g poron sydäntä, 20 g kasvissosetta ja 20 g keitettyä ja soseutettua perunaa, 1 rkl nokkosrouhetta 

TORSTAI
aamu: 70 g poron lihaa, 20 g kasvissosetta ja 20 g keitettyä ja soseutettua perunaa, 1 tl kylmäpuristettua vehnänalkioöljyä
ilta: 60 g poron lihaa ja yksi keltuainen, 20 g kasvissosetta ja 20 g keitettyä ja soseutettua perunaa, 1 rkl nokkosrouhetta

PERJANTAI
aamu: 60 g hirven ja poron lihaa, 30 g kasvissosetta ja 20 g keitettyä ja soseutettua porkkanaa, 2 tl merileväjauhetta ja 1 tl kylmäpuristettua vehnänalkioöljyä
ilta: 60 g hirven ja poron lihaa, 30 g kasvissosetta ja 20 g keitettyä ja soseutettua porkkanaa, 2 tl merileväjauhetta

LAUANTAI
aamu: 30 g poron kieltä ja 40 g poron liha-luuta, 30 g kasvissosetta ja 20 g keitettyä ja soseutettua porkkanaa, 1 tl kylmäpuristettua vehnänalkioöljyä
ilta: 30 g poron kieltä ja 40 g poron liha-luuta, 30 g kasvissosetta ja 20 g keitettyä ja soseutettua porkkanaa, 2rkl tyrnimarjarouhetta

SUNNUNTAI
aamu: 30 g poron maksaa ja 40 g hirven lihaa, 40 g kasvissosetta, 1 tl kylmäpuristettua vehnänalkioöljyä
ilta: 30 g poron maksaa ja 40 g hirven lihaa, 40 g kasvissosetta

Lisäksi Aatu on saanut koko viikon antibiottikuurin takia aamuin illoin 1 mitallisen Aptuksen maitohappobakteerijauhetta.  Herkkuina Aatu on saanut äiskän itsekuivaamia hirven keuhkopaloja. Ajanvietteenä isäntä on kalunnut hirven putkiluita.

Tällaiselta Aatun eliminaatiodieetti sitten siis loppujen lopuksi näyttää. Älkää nyt kukaan viimeistä piirtoa myöden ottako mallia; meillä esim. kasvissosetta ruokavaliossa aivan liian paljon ja lihaisia luita puolestaan aivan liian vähän (lue: ei yhtään). Keitetty peruna ja porkkana taas eivät kuulu lainkaan raakaruokintaan (meillä niitä syötiin virtsakiviepäilyn vuoksi lisähiilihydraattina). Ehkä meillä tulisikin kutsua ruokintatapaa paremminkin raakaruokintamaiseksi (vrt. 'barfish') tavaksi ruokkia koiraa. ;)

EDIT:

Aatulassa tutustuttiin hirven sisäelinten antamiseen hieman tarkemmin. Vastaan tuli tieto hirviekinokokista. Loinen tarttuu siis hirven ja poron sisäelimistä. Loinen voi tarttua koirasta myös ihmiseen, ja tartunta on vakava (vaurioittaa sisäelimiä). Älkää siis antako koirallenne raakoja hirven sisäelimiä!!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti