torstai 17. helmikuuta 2011

Namiohje

Herkuttelu on tärkeä osa Aatulan elämää. Aatulan isännän herkkusuutaipumus ei ole jäänyt äiskältä ja iskältä huomaamatta. Kaiken kaikkiaan voidaan sanoa, että minkäänlainen toiminta ei Aatulassa onnistu ilman herkkuja. Tässäpä siis oiva namiohje vaativimmankin herkkusuun tarpeisiin.

Maksaherkku 

500 g maksaa 
1 kananmuna

Soseuta maksa tasaiseksi massaksi. Riko kananmuna soseutetun maksan joukkoon ja sekoita  kevyesti. 

Levitä massa ohueksi levyksi uunipellille leivinpaperin päälle. 

Paista uunissa 175 asteessa noin 20 minuuttia. Tämän jälkeen laske uunin lämpötila 50 asteeseen ja raota uuninluukkua hieman raolleen esim. tyhjän talouspaperirullan tai viinipullonkorkin avulla. Raottamisen tarkoitus on kuivattaa maksaherkku. Kuivata herkkua uunissa noin puoli tuntia. 

Ota maksaherkku pois uunista, anna jäähtyä ja leikkaa sopiviksi paloiksi.
 
Valmiita herkkupaloja <3

Aatulaan maksaherkun ohje löysi tiensä Lempimuonan taustajoukoilta. Herkku on superhelppo valmistaa. Lisäksi herkku sopii loistavasti allergiselle koiralle, jolla on eliminaatiodieetti meneillään; ainesosia on vähän ja maksan voi valita kulloinkin kokeilussa olevasta proteiinilähteestä. Aatulassa käytettiin tällä kertaa hirven maksaa. Herkku ei myöskään sisällä lainkaan viljoja, joita ainakin Aatulassa varastopunkkiallergian ja raakaruokinnan periaateiden vuoksi kartellaan.  Mahtavaksi ohjeen tekee kaiken lisäksi sen muunneltavuus; ohjettahan voisi kokeilla esimerkiksi munuaisella, keuhkolla tai sydämellä

Äiskältä ja iskältä on tämäkin herkku jäänyt maistamatta. ;) Luotamme siis tätä reseptiä suositellessamme puhtaasti Aatulan isännän antamaan hyvään palautteeseen. 

4 kommenttia:

 1. Hei, teilläkin on tehty näitä :) Ne oli kyllä koirien mielestä NIIIN maistuvia, täälläkään ei kaksijalkainen uskaltanut maistella herkkuja, oli se haju sen verran jännittävä :D Kiva blogi Aatulla, hyvä kun tulit vinkkaamaan! Kivasti kirjoitettua tekstiä on ilo lukea :)

  VastaaPoista
 2. Voi kiitos! :)

  Huomasin itsekin, että teillä on tehty näitä. Raakaruokinnalla olevalle, saati allergiselle, koiralle ei ole kovin paljon nameja tarjolla. Seuraavaksi ajattelin kokeillä ohjetta possun sisäelinseoksesta. Saas nähdä, miten käy! :) Monesti tulee kyllä naureskeltua, että Aatu syö huomattavasti paremmin kuin me ihmiset. Hyvä niin, on se vaan niin rakas karvakuono! <3

  VastaaPoista
 3. Joo, mäki huolehdin enemmän koirien vitamiineista yms. kuin omistani :) Mutta se on kauheen kivaa ottaa asioista selvää ja antaa parasta mahdollista ruokaa. Ja kun kiitoksenkin saa koiralta itseltään :)

  VastaaPoista
 4. Samoilla linjoilla täälläkin: erilaisten ja mahdollisimman hyvin ruokien antaminen on kivaa. Aatun ruokintaan ja hoitoon kuluva aika ja vaiva on mukavaa, teen sen mielelläni. :) Ihan huvittaa huomata välillä, kuinka miettii, mistä saisi kaikenmaailman sisäelimiä, lihoja yms. Aatulle. Ennen tämä olisi ollut yököttävää, ei enää. :) Ja tosiaan, kun näkee koiransa onnellisena ja hyvinvoivana, ei parempaa kiitosta voisi edes toivoa! <3

  VastaaPoista