torstai 10. helmikuuta 2011

Vehnänalkioöljy

Aatulassa on etsitty täydellistä rasvahappovalmistetta Aatun ruokavaliota täydentämään. Kokeiluun löytyi piiiiiitkän etsinnän jälkeen Valioravinnon kylmäpuristettu vehnänalkioöljy.

Valitsimme rasvahappovalmisteeksi kylmäpuristetun vehnänalkioöljyn, koska se sisältää omega-3- ja -6-rasvahappoja koiralle oikeassa suhteessa. Ymmärtääksemme  koiralle oikea omega-3 ja -6  suhde on 1:5 - 1:10. Valioravinnon kylmäpuristetussa vehnänalkioöljyssä omega-rasvahappojen suhde on 1:6.

Tavoitteena on, että rasvahappovalmiste auttaa ensisijaisesti Aatun iho-ongelmiin.  Toki on myös muuten tärkeää, että isäntä saa omegansa säännöllisesti. Eliminaatiodieetin vuoksi kaikki lohipohjaiset öljyt ovat pannassa, vaikka mistäpä sitä tietää vehnänalkionkaan sopivuudesta. :/ Aatulassa on kokeiltu myös varsinaisesti koirille suunnattuja rasvahappovalmisteita mutta kokeilut ovat olleet tuloksettomia. Tuloksia lienee ollutkin turha odottaan, koska  useimmat eläimille valmistetut rasvahappovalmisteet sisältävät omega-rasvahappoja koiralle väärässä suhteessa.

Annamme Aatulle vehnänalkioöljyä noin 5 ml eli 1 tl päivässä. Aatulassa jäädään odottamaan näkyviä tuloksia. ;)


EDIT:
Äiskän sisko soitti eilen ja kertoi, että kylmäpuristettu vehnänalkioöljy on loistava lisä parantamaan hedelmällisyyttä. Kylmäpuristettua vehnänalkioöljyä suositellaan myös kantaville nartuille. Kiitos sisko näistä tiedoista! Laitetaan tieto eteenpäin! <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti