lauantai 26. helmikuuta 2011

Hoitoarsenaali

Aatulassa purkkia ja putelia, suihketta ja rasvaa riittää... Tässä vain murto-osa niistä:

  

Näillä Aatulassa on siis pääasiassa hoidettu isännän allergian oireita. Mitään parantavia aineita nämä eivät ole. Oireisiin ovat onneksi auttaneet. Juuri, kun äiskä muutama päivä sitten pääsi sanomasta, että onneksi viimeisimmän kuukauden aikana mitään näistä tököteistä ei ole tarvittu, niin eiköhän isännän jaloista ja leuasta löydy isoja rupia ja kutisevia länttejä. Huoh! :( Oikeastaan näitä aineita ei edes eliminaatiodieetin aikana tulisi käyttää, jotta dieetin vaikutukset eivät peittyisi aineiden tuoman avun alle. Nyt Aatulassa sitten taas mietitään, onko iho-oireiden takana possunliha, pakkaset, trimmaus vai mahdollisesti jokin iho-tulehdus (hiiva tms.). Ei kiva juttu ollenkaan! 

Aatulassa jatketaan nyt vielä jonkin aikaa possunlihan antamista ja kokeillaan, jos tassut lähtisivät nyt pakkasten hellitettyä paranemaan. Tarkoitus on myös pestä jalkojen kutisevia ja rupisia alueita Malasebilla. Jos nämä eivät auta, on possu jätettävä pois ja palattava hirvi-poro -ruokavalioon ja odotettava jälleen, että iho on kunnossa ennenkuin uutta lihaa voi alkaa taas kokeilla. :(

5 kommenttia:

 1. Oivoi. Nää kutinat, allergiat, ruvet ja arvet on inhottavia!! Mäkin kamppailen parhaillaan toisen koirani kutinan kanssa ja meilläkin taitaa olla ruuan vaihto edessä. Nyt on syöty vain kanaa, seuraavaksi varmaan poroa. Mitä luita sä oot antanut nyt tän possukokeilun aikana? Muita kuin ribsejä :)

  VastaaPoista
 2. Voi teilläkinkö! On ne kyllä inhottavia vaivoja kaikki allergiat ja muut. Kamala katsoa, kun toinen kutiaa eikä voi tehdä mitään _nopeasti_ auttavaa. Oireiden hoitoa tehdään tottakai koko ajan mutta syiden selvittäminen onkin sitten pidempi prosessi. :(

  Aatu on nyt possukokeilun aikana saanut Murren murkinan liha-luuseosta ja hirven kylkiluita, ribsien lisäksi siis. Luiden syönti on tosiaan herralla sen verran hirveää katsottavaa, että ruokailuluut on aika pitkälle jauhetun luuseoksen varassa. Muuten saa sitten ajanvietteeksi hirven putkiluita. Muita kuin ribsejä ei Aatu siis possunluista ole saanut. Näyttää kyllä pahasti siltä, että possu jää meiltä kokonaan pois. :(

  Aatullekaan ei kana sovi ollenkaan; iho reagoi nopeasti mätäpaiseilla. Poro on sopinut ainakin Aatulle hyvin. Poron sisäelimien saanti oli työn ja tuskan takana mutta lopulta löydettiin myös kieltä, maksaa ja sydäntä. Ainahan se on parempi syöttää koko eläintä kuin pelkkää lihaa. ;) Onko teilläkin sitten eliminaatiodieetti menossa?

  VastaaPoista
 3. Juu, sen takia me barffaus tämän vuoden alussa aloitettiinkin. Vanhemman koiran turkki kutisee hurjana ja on kyllä inhottavaa katsella kun toinen kärsii.. Mion iho ei reagoi muuten kuin kuivumalla, hilseilemällä ja kutinalla. Aloitettiin alkuun kanalla, toivottuja tuloksia ei ole tullut joten siirrytään uusiin kokeiluihin.
  Olenkin kuullut, että kana allergisoi useasti.. Meillä on vaan kaikenlaista muutakin (esim. antibioottia) nyt meneillään ja on hankalaa tietää mistä kutinat Oikeasti johtuu..

  VastaaPoista
 4. Sepä se! Aatulla iho reagoi todella herkästi esimerkiksi stressiin. Tuntuu, että aina on jotain muutakin vialla kuin ruoka, ja sitten kun Aatu on vielä allerginen pölypunkeillekin, ympäristövaikutukset on aina otettava huomioon. Nytkin ihan hirvittää tuleva kevät ja kesä kaikkine siitepölyineen. Huoh! Uskon kuitenkin, että barf ja eliminaatiodieetti ovat ainoat oikeat keinot allergisen koiran hoidossa. Itse tykkään hirveästi siitä, että näen konkreettisesti, mitä koirani syö. Toisin sanoen, en halua edes kokeilla ell allergiaruokia, joiden sisällöstä ei kukaan voi mennä takuuseen. Syöttäisin Aatulle kaikkein mieluiten riistaa. Sitä on kuitenkin hyvin rajallisesti tarjolla.

  Aatula toivottaa teille kaikin voimin tsemppiä allergiataistoon! Kyllä se vielä iloksi muuttuu, näin on uskottava! :)

  VastaaPoista
 5. Joo, mäki oon ollut tosi tyytyväinen ruokavalion vaihdokseen, vaikka alkuun tuntui ihan liian hankalalta. Kaikkeen kuitenkin tottuu :) Tällä hetkellä pidän enemmän huolta koirien ravinnosta kuin omasta :D Ei paluuta kuivamuonaan!

  VastaaPoista