maanantai 21. helmikuuta 2011

Mantteli

Äiskä taiteili manttelikaavat, kaivoi kangasjämiä kaapista, raapi päätään, ompeli ja ähräsi. Lopputulos näyttää tältä:

 

Kankaana manttelissa ruskearuudullinen villakangas ja kauluksessa harmaata mikrofleeceä. Mantteliin ei ehkä tullut paras mahdollinen väriyhdistelmä mutta se kelpaa jämäkankaista tehtyyn ja kaavojen testaukseen tarkoitettuun koevedokseen. ;) Villakangas ei muutenkaan ole paras kangas koiranvaatteissa, koska se kerää itseensä likaa, kastuu ja on vaikea pestä. Äiskä ajatteli kuitenkin, että talvipakkasilla, joihin mantteli siis on tehty, ei edellä mainituista juuri ole ongelmaa.

Mantteli on ommeltu kaksikertaisesta kankaasta. Mahanaluskappaleessa on kiinnityksenä  simppeli villakankaasta ommeltu nauha, jossa tarrakiinnitys. Manttelin takaosa pysyy hyvin alhaalla ilman kuminauhoja. Mahanaluskappaleessa olevien heijastimien päälle äiskä ompeli vielä puunapit koristeeksi. Manttelista tuli oikein sopiva kevättalven päivien lämmittäjä! Montakohan näitä vielä ehtisi tälle talvelle ommella? Hih! :)
 

2 kommenttia:

  1. oi kun ihana! Minullakin on ollut jo KAUN suunnitelmissa ommella Sofille mantteli, mutta ideoinnin tasolle on vain jäänyt toistaiseksi. Oletko ottanut pompasta mallia kaavoihin, kun on vähän samanmallinen muotoilu? :) kaunis on kyllä! ja pidän myös kuosista ja koristenapista! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kiitos! :)

    Juu, Pompasta otin mallia. Takaosa tosin on epäonnistunut. Jotta takaosaan saisi pomppamaisen muodon, täytyisi kankaan olla erilainen. En ole mikään käsityöihminen, joten manttelin teko oli minulle oikea voimien koitos, kuitenkin mukava sellainen! Täällä on tehtailtu mantteleita jo enemmänkin. Niistä lisää myöhemmin. ;)

    VastaaPoista