tiistai 15. helmikuuta 2011

Pakkaspäivänä

Kovina pakkaspäivinä Aatulassa pukeudutaan näin:

Fleecetossut ja PerusPomppa.


 

Aatu on hyvästä turkistaan huolimatta herkkä palelemaan. Etenkin tassut palelevat herkästi, ja tossut ovat käytössä jo reilun 10 asteen pakkasella. Manttelia tarvitaan vasta 20 asteen pakkasella. 

Aatulan tyyliin sopivaa talvitakkia etsittiin kauan. Tavoitteena oli löytää istuva, näyttävä ja lämmin mantteli Aatulle. Pomppa täytti kaikki nämä kriteerit. Lisäksi Pompassa on hyvät heijastimet, vettä ja tuulta pitävä pintakangas ja sähköistymätön teddyvuori. Vielä, kun Pompalla sattui syystalvella 2010 olemaan erikoiserä ruskealla vuorella (muulloin harmaa) tehtyjä PerusPomppia, oli valinta selvä.  Täydellistä! :) Tossuissa Aatulassa puolestaan ollaan tykästytty Jokke Arctic -tossujen malliin; muoto-ommel takaa jalassa pysymisen. 

EDIT:
Tässä vielä kiva tossuohje, jonka ihana lukijani ystävällisesti minulle vinkkasi. Kiitos Eeva!

4 kommenttia:

 1. Hei ja kiitos kommentistasi! Oli mukava löytää tänne hurmaavan Aatu-herran blogiin.

  Meillä on käytössä tällä hetkellä Hurtan punainen talvimantteli, sekin löytyi aika monen sovituskerran jälkeen. Mites muuten Aatulla pysyy nuo tossut jalassa? Olen meinannut ostaa Lumillekin jotkut tossut, mutta pelkään vähän että se repisi ne ulkona heti pois jalasta :)

  Toivottavasti Aatukin innostuu agilitystä, Lumi on ainakin tykännyt valtavasti kun pääsee purkamaan ylimääräisiä energioitaan ja saa käyttää hoksottimiaan. Ja omistajakin tykkää kun pääsee tapaamaan samanhenkistä porukkaa :)

  VastaaPoista
 2. Hei,

  Kiitos myös sinulle kommentista ja vierailusta! Toivottavasti jäät lukijaksi! Aatulassa ollaan seurattu Lumin blogia jo jonkin aikaa. Kivaa luettavaa! ;)

  Meilläkin oli viime talvena Hurtan talvimantteli käytössä mutta se oli jäänyt pojalle pieneksi. Hurtan talvimantteli oli kyllä loistovaate pakkasella. :) Tossuja Aatu on käyttänyt ihan pennusta lähtien. Jokke Arctic -tossut ovat meillä ainoat, jotka pysyvät jalassa. Tossut eivät näytä haittaavan Aatua millään tavalla.

  Meillä tosiaan yksi kerta agilityä takana, ja aikasmoista taistelua oli; Aatua kiinnosti kaikki muu kuin esteet. Toki Aatu esteet suoritti mutta vauhtia ja into uupui. Katsotaan, miten agilityn käy. Äiskää ainakin on purrut pieni agilitykärpänen! :D

  VastaaPoista
 3. Meilläkin Hurtan talvimantteli käytössä, samoin peruspomppa (vanha rapiseva malli kylläkin). Paljon ovat molemmat olleet tänä talvena käytössä, Sofille laitetaan päälle kyllä jo n. 7 asteen pakkasella, eikä ole tuntunut tulevan kuuma :)

  Ja nuo Jokke tossut näyttävät hyviltä. Taidan hiukan ottaa niistä mallia, kun Sofille seuraavia teen ;) Laitoin omiin tossuihini tassun ympäri menevät tarranauhat ja eivät muuten lähde jalasta! Eivätkä häiritse Sofia joten hyvin ovat toimineet! :)

  http://handmade-eva.blogspot.com/2011/01/tossut-koiralle.html < Tuossa vielä postaus tossuistani

  VastaaPoista
 4. Kiitos linkistä. Täytyy käydä katsastamassa. :)

  Meillä takki käytössä harkinnan mukaan (esim. tuuli vaikuttaa, samoin se, miten Aatu näyttää pärjäävän) mutta aina 20 asteen pakkasen hujakoilla ja siitä kylmemmällä. Lämpimimmillä (?) keleillä käytetään sitten usein villapaitaa tai vastaavaa. Kyllä takki tai ainakin villapaita on oltava joka koiralla, kun kelit ovat tällaiset! :)

  VastaaPoista