torstai 3. helmikuuta 2011

Hieronnassa

Aatulan isännällä on kissanpäivät (tätä ilmausta ei parane käyttää westien kuullen). Aatu nimittäin kävi tänään hierojalla. Äiskän mieltä lämmitti kuulla, että Aatun lihakset ovat jykevät ja hyvässä kunnossa. Hieronta tuli kuitenkin tarpeeseen: Aatun rinta ja kyljet olivat tukossa ja takapäästäkin löytyi pieniä jumeja. 

Hierojalla ja äiskällä oli täysi työ saada Aatu pysymään paikallaan hieronnan ajan. Aatu oli ilmeisesti päättänyt, ettei ole hieronnan tarpeessa. Hyvin pian paikan luonne kuitenkin avautui myös isännälle, ja silmät alkoivat luppasemaan. Kylläpä siinä sitten kelpasinkin westien makoilla pehmeällä pedillä äiskän rapsuttaessa korvan takaa ja hierojan hieroessa selkää, kylkiä ja jalkoja. Ai ai, kelpaisi äiskällekin! :)

Hieronnan aikana äiskä hämmästeli hierojan tarkkakatseisuutta. Hieroja kun heti alkuunsa totesi meillä olevan perheessä johtajuusongelmia. Mitä? Meilläkö? Ei suinkaan! Hierarkia Aatulassa on varsin selvä: Aatu vie, äiskä ja iskä vikisevät. ;)

Kotihoidoksi Aatun lihasjumeihin hieroja neuvoi lämpötyynyn käyttöä, venyttelyä ja syvien lihasten treenaamista tasapainoilun ja jumppaliikkeiden avulla. Hieroja myös suositteli paljon liikkuvalle koiralle säännöllisen epäsäännöllisesti b- ja c-vitamiinilisiä.

Äiskä oli oikein tyytyväinen hierontaan. Varsinainen syy hierojalle hakeutumiseen oli Aatun ärinä takapäähän koskettaessa. Kun eläinlääkäri ei löytänyt mitään  selvää syytä ärinälle, ajattelivat iskä ja äiskä taustalla olevan mahdollisesti lihasjumit. Isoja, ärinää aiheuttavia lihasjumeja isännän takapäästä ei kuitenkaan löytynyt. Ehkäpä ärinöiden takana on yksinkertaisesti vain se, että Aatu kokee takapäähän koskemisen epämiellyttäväksi. Aatulassa jatketaan asian pohtimista.

Valokuvaus oli intensiivisen korvan takaa rapsuttamisen ohessa hieman liian haastavaa. Kuvia hieronnasta ei siis tällä kertaa ole saatavilla. Ehkäpä ensi kerralla isäntä malttaa olla paremmin paikoillaan. Aatulla hieronta uudelleen parin viikon päästä. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti